Dermaroller kezelés
Dermaroller kezelés
Dermaroller-tűs henger.
Mit is jelent a dermaroller kifejezés? Milyen kozmetikai kezeléseket végezhetünk vele?
A dermarollerrel/tűs henger/ végzett kezeléseket kollagén indukciós terápiának hívják. Sokrétű kozmetikai , esztétikai beavatkozást végezthetünk vele mind az arcon, mind pedig testünk bármely felületén.
Az orvosi fémből készült apró tűk sokasága által ejtett mikrosérülések stimulálják a szervezet öngyógyító mechanizmusát, melynek hatására a szervezet rendkívül nagy mennyiségű hidratált kollagént termel, ami látványosa fiatalítja a bőrt.

Első hallásra sok szempontból nagyon is hasonlónak tűnik a tűs mezoterápiás-mezolift kezeléshez. 
Miben rejlik hát a különbség, hogyan döntsük el, hogy mégis melyik kezelésre van szükségünk?

A legszembetűnőbb különbség a mezolift és a dermarolleres kezelés között , hogy míg a mezolift kezelést egy magas képzettségű szakember végzi irányított technikával, hatóanyag bevitellel, különböző tűmélységekkel, addig sokan azt gondolják, a dermaroller egy egyszerű kis henger, amit akár manapság már szinte bármelyik újság mellékleteként megvehetnek minimális összegért és akár otthon, önállóan végezhetik kozmetikai kezelésként.

Ez sajnos, vagy inkább nem sajnos, de nem így van.
Legelső lépésként a dermarolleres kezelésnél a legfontosabb kiválasztani a  számunkra legelőnyösebb mélységű tűs hengert.

A következő lépés, a roller használat, mert sokan azt gondolják, illetve nem tudják, de a dermarolleres kezelés önmagában nagyon szárítja a bőrt, ezáltal folyamatos használata mellett, akár dehidratálttá válhat arcbőrünk!

Hogy ezt megértsük miért is van így, tudnunk kell a kezelés hatás mechanizmusát.
A sokszoros  tűszúrás  hatására intenzív kollagén és elasztin rost szintézis indul be a bőrben és a bőraljában.Ettől tud anti-aging kezelés lenni a dermaroller, mert gyakorlatilag lelassítja, illetve kitolja a bőr öregedését.

Mivel a kezelés felületi vérzéssel is járhat, többek között ezért sem ajánljuk otthon végezhető kezelésként, hiszen ilyen esetekben megnő a nem megfelelő higiénia hiányában fellépő fertőzés veszélye.

A dermarolleres kezelés egy rendkívül hatékony eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatására, ezáltal az orvosi sterilitású, bőrünk állapotának javulására szolgáló hatóanyagokat akadály nélkül juttathatjuk be egészen sejtszintig, bőraljáig mind a tű nélküli mezoterápi mind pedig a Vitalézeres kezelés segítségével.

Összességében tehát tudnunk kell, hogy a dermarollerrel végzett kezelés önmagában nem elég, mert erdményeképp csupán azt vehetjük észre, hogy bőrünket nagyon kiszárítja és elmarad a csoda., ám ha a bőr előkészítéseként használjuk, látványos csodákra képes.

Például a heges és aknés, vagy a striás bőr kezelésénél elengedhetetlen a dermaroller, mert itt gyakorlatilag elhalt szöveteket kell életre kelteni, ami tűszúrások nélkül lehetetlen.

Mai napig számos alkalommal rácsodálkozunk, mennyire hatékony ez a kezelés, mikor 20 éves terhességi csíkokat, striákat, vagy éppen műtéti hegeket tüntetünk el.

Szalonunkban vendégeinknek saját, névre szóló  dermarollerük van.
A tűs hengert mindenkinek egyszer kell megvásárolnia tőlünk, így a későbbiekben azt bármikor olyan kezeléseknél tudjuk használni, beépíteni, előkészíteni, amikor növeli a kezelés hatékonyságát.

Általában hány kezelésre van szükség?
Ez az adott esztétikai problémától függ, szakembereink már az első kezelés után nagyjából el tudják mondani hány kezelésre lesz nagyjából szükség a probléma megoldására.

Kezelés alatt már láthatóvá válik szakembereink számára , mennyire aktívan reagál a vendég bőre a kezelésre és a hatóanyagra.

Dermarolleres kezelés után előfordulhat enyhe bőrpír, minimális hámlás.
A kezelés nyáron is végezhető a megfelelő faktorszámú és minőségű fényvédő használata mellett.

Derma Rolleres kezelés utóhatásai
A dermaroller kezelés után a leégéshez hasonló bőrpír jelentkezhet, mely a bőr regenerációs képességétől függően 1-3 napon belül általában teljesen elmúlik. Rendkívül érzékeny bőrűek esetében 1-2 napig tartó kisebb véraláfutások is jelentkezhetnek.

A kollagén kezelés után 6-8 hétig belül kerülni kell az erős napsugárzást.
A bőrt a kezelést követő hetekben min. 20 faktorú napvédő krémmel védeni kell az erős napfény ellen, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.
A Dermaroller használata nem javasolt a következő esetekben:

 
 • aktív bőrfertőzés, pattanás, ekcéma stb.
 • herpesz
 • anyajegy
 • krónikus bőrbetegség
 • véralvadási problémák
 • gyenge gyógyulási képesség
 • rosszindulatú bőrelváltozások
 • aktív akne
 • ekcéma
 • arcpír (Rosacea)
 • pikkelysömör
 • komoly solar keratosis (Tartós napfényhatásra kialakuló, érdes tapintatú, elmosódott szélű foltok)
 • kiemelkedő anyajegy, szemölcs
 • keloid képződésre való hajlam
 • terhesség és szoptatás
 • kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás
 • érzéstelenítő krémmel szembeni allergia (lidokain érzékenység)
 • különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor
 • cukorbetegség
Scholcz Szilvia Kozmetikai Szalon
Imádom az embereket és a szakmám – e kettő együtt tesz engem boldog kozmetikussá. 
Scholcz Szilvia

Adószám: 50517941-1-33
Nyitvatartás
SZIGETÚJFALU
Nyitvatartás

Hétfő: Szünnap
Kedd: 08:00-16:00-ig
Szerda: 08:00-18:00-ig
Csütörtök: 08:00-19:00-ig
Péntek: 11:00-19:00-ig
Szombat: 07:00-14:00-ig
DUNAHARASZTI
Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
09:30-18:30-ig
Szombat: 08:00-14:00-ig
Kapcsolat

+36 (30) 996 3799

2319 Szigetújfalu, Fő út 14.

2330 Dunaharaszti, Dr. Posta Sándor u. 57.

Kövess minket