VEINWAVE értágulat kezelés
VEINWANE értágulat kezelés
VeinWave- hajszálértágulat kezelése.

A kezelés egyedülálló módon a mikrohullámot használja fel a kezelésre, amely magas frekvenciájú energia felhasználásával hő hatást fejt ki az erekre, tehát termokoaguláció révén hat.
Alkalmas a 0,3 mm átmérőjűnél kisebb vénák kezelésére is, a legérzékenyebb és nehezen kezelhető területek szintén elérhetőek a segítségével.
Az érsebészek által alkalmazott injekciós kezelés, a mikro-scleroterápia a hajszálerek esetén kevésbé hatásos és nem használható az arcon, a térd vagy boka területén.
A lézeres eljárás még kevésbé hatásos, fájdalmas és több kockázattal jár.
A Veinwave kezelés egy tökéletesen szigetelt nagyon vékony tűvel történik, amely a hőenergiát kizárólag a kezelt érbe vezeti, ezáltal a bőrt és a környező szöveteket megvédi a hőhatástól.
Az eljárás szinte fájdalommentes és (más eljárásokkal ellentétben) bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét, amelyet egyébként szinte lehetetlen kezelni.
A kezelés után nincs szükség szorító kötés alkalmazására, a kezelt páciens 15 perc múlva végezheti mindennapi tevékenységeit, beleértve a testmozgást is. 

Nagy-Britanniában 2001-ben történt bevezetése óta slágerterápiának számít az eljárás a kis és hajszálerek kezelésében, az esztétikai kezelésekkel foglalkozó orvosok a kis átmérőjű vénák kezelésében a Veinwave-t arany standardnak tartják, és kiemelten ajánlják seprűvéna, pókvéna, vörös foltok, teleangiectasia és rosacea fennállásakor.
 
Forradalmian új technika, amelyet érsebészek fejlesztettek ki hajszálerek, teleangiectasia, psoriasis és rosacea kezelésére.

A kezelés során a 0,0075 mm vékony!! speciálisan szigetelt tű 4000 MegaHerzet vezet be a vénába.
A hő elpusztítja a kapilláris falát és annak tartalmát is. A nagy frekvenciás mikrohullám által létrehozott hatás úgy hat, hogy a kezelt vénafal összezáródik, a benne levő vér pedig széttöredezik, vagy hirtelen megalvad.
Az eredmény 48 óra után már jól látható.
Egy francia vizsgálat szerint, amelyet 400 nő bevonásával végeztek, a sikeres kúra kezelések aránya 90% felett volt, amely kiemelkedően magas érték a kis átmérőjű erek kezelésében.
A kezelés során szövődmény, mellékhatás nincs, egy kezelés alatt akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető vérzés nélkül. A kezelés után néhány napig az esetek egy részében bőrvörösség, piros folt alakulhat ki a kezelt területen a vörösvértestek szétesése miatt, amely 48-72 órán belül elhalványul, komplett módon 4-12 hét alatt távozik el.
A kezelt területen heg, pigmentáció nem alakul ki, mikrohegképződés nagyon ritkán fordul elő, de néhány nap múlva a bőr ebben az esetben is simává válik. A kezelés ezek alapján biztonságos, gyors, fájdalommentes és kiemelkedően hatásos.
A vizsgálatok szerint láb és törzs kezelésekor átlagosan 4-6 alkalom a kezelt erek vonatkozásában végleges eredményt ad.

A kezelt ér vonatkozásában az eddigi szakirodalmi adatok alapján ugyan végleges eredmény jön létre, természetesen a kiváltó ok fennállása esetén, illetve az előírt megelőzés hiányában újabb hajszálvénák ugyanúgy kialakulhatnak.
A kezelés alternatívája a scleroterápia (injekciós érelzárás), az érsebészek véleménye szerint a scleroterápia 0,3 mm kisebb átmérőjű erek esetében nem végezhető el és a nagyobb ereknél sem jön szóba az arcon, illetve a láb bizonyos területein.
A kezelés fájdalmas, allergia kialakulása nem zárható ki, a kezelés után előírt ideig szorítókötés viselése szükséges.

Lézeres kezelés alkalmas módszer a kiserek kezelésére, de a hatásfok nem megfelelő (sok kezelésre van szükség), a kezelés fájdalmas és nagyobb kockázata a mellékhatásoknak, például tartós pigmentáció kialakulása, a szövetek megégéséből adódó hegesedés.

A Veinwave kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások kezelésére. Az arcon az állandó vörösséget, "borvirágos" kinézetet adó elváltozás a rosacea, illetve a pókvénák a nők és férfiak felének életét megkeserítik, egyéb kezeléssel nehezen uralható elváltozásokról van szó.

A Veinwave átlagosan 2-3 alkalom után a kívánt esztétikumot helyreállítja.
A több millió embert érintő psoriasis (pikkelysömör) kezelésében az utóbbi évek legnagyobb áttörését hozza a Veinwave kezelés.
A kezelés alapja az, hogy a nagy frekvenciájú mikrohullám, a hőhatás lévén a psoriasist tápláló kisereket iktatja ki.
A psoriasis oka immunzavar, amely felgyorsítja a hámsejtek növekedését.
A nagy ütemben termelődő hámsejtek felhalmozódnak a bőr felszínén és mivel a szervezet nem tudja elég gyorsan eltávolítani, a felszínből kiemelkedő vörös bőrelváltozás jön létre, amelyet réteges fehér plakk fed.
A psoriasis fennállása egy idő után pszichés elváltozást okoz, hiszen elcsúfítja a beteget. Az eddigi terápiás eljárások mérsékelt eredménnyel jártak, pl. krémek használata, belsőleg ható viszketést csökkentő és gyulladásgátló gyógyszerek alkalmazása, fényterápia.
Psoriasis esetében több kezelésre van szükség, és a kezelés után a bőr állapota átmenetileg rosszabbodhat, mert a kezelés egy enyhe gyulladásos mechanizmust indít be, viszont ennek elmúlásával a kezelt terület 10 napon belül simává válik.

A Veinwave kezelés férfiak és nők esetében egyaránt hatásos.
Bármilyen bőrtipuson használható, bármilyen alakú és színű erek esetében elvégezhető a kezelés a test bármely területén.
 
Ellenjavallatok:
Terhesség
Pacemaker
Fertőző bőrbetegségek
 
Relatív ellenjavallat:
Nikkelallergia: ebben az esetben aranytűkkel történik a kezelés
Mellékhatás: nincs!
 
Alkalmanként a kezelt területen kis bőrpír, vagy csalánkiütéses reakció léphet fel.
Alkalmanként barna mikronagyságú heg keletkezhet, ami néhány nap alatt eltűnik.
Utókezelésre kötelezőszerűen használandó a Red Alert K-vitaminos krém, amelyet a kezelés után illetve a kezelések között kell alkalmazni, az enyhén nedves bőrre naponta 2-szer kell felkenni.
Fontos az újabb hajszálvénák kialakulásának megelőzése, melyben szerepet játszhatnák hormonális hatások (terhesség), túlsúly, napozás vagy szoláriumozás, hőhatás (pl. szauna), szorító ruhadarabok rendszeres viselése, fizikai trauma (pl. durva masszázs, vákuum, ütődések), több óráig tartó álló vagy ülő testhelyzet.

Az arcon található elváltozások kezelését 4 hetente kell megismételni.
Láb vagy törzs kezelésekor 6 hetente kerül sor az ismétlésre.

Psoriasis esetében átlagosan 6-10 alkalom után várható az állapot javulása.
Scholcz Szilvia Kozmetikai Szalon
Imádom az embereket és a szakmám – e kettő együtt tesz engem boldog kozmetikussá. 
Scholcz Szilvia

Adószám: 50517941-1-33
Nyitvatartás
SZIGETÚJFALU
Nyitvatartás

Hétfő: Szünnap
Kedd: 08:00-16:00-ig
Szerda: 08:00-18:00-ig
Csütörtök: 08:00-19:00-ig
Péntek: 11:00-19:00-ig
Szombat: 07:00-14:00-ig
DUNAHARASZTI
Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
09:30-18:30-ig
Szombat: 08:00-14:00-ig
Kapcsolat

+36 (30) 996 3799

2319 Szigetújfalu, Fő út 14.

2330 Dunaharaszti, Dr. Posta Sándor u. 57.

Kövess minket